mandag 23. november 2009

Okke, Nutte og Pillerill


- er tre små figurar som lever i den svenske skogsverda ( eller norske , eller kor som helst ? ). Eikenøttgutane Okke og Pillerill er full av spilloppar, og ein dag vert dei send ut av frustrerte vaskedamer for å levere attende alle dei nyvaska skjegga til nissene og dei fæle trolla. Og borte vert dei. Dagen går.
Fru Eikenøtt er bekymra og Kurre Ekorn melder seg til søketeneste. Vesle Nutte Hassel heng seg på i halen til Kurre og avstad går det i hopp og sprett. Undervegs spør dei alle dei møter etter dei to bortkomne, men korkje fru Skjære eller mange andre er særleg til hjelp. Nutte og Kurre skil lag. Nutte får hjelp av ei firfisle etter at det skumle Morkeltrollet har trua med å rise dei to som har tulla vekk skjegget hans!! Nutte spør fortvila to nissar etter vegen heim, men brått riv dei av seg skjegget og der står Okke og Pillerill. Og det vert nye eventyr på dei tre små før Kurre Ekorn plukkar dei opp, og skjenner på dei og riser dei heile vegen heim. Og så vert det gledesfest i skogen !
Boka går på rim og er på bokmål. Gode og koselege, teikingar ( akvarell ) både i fargar og svart/kvitt illusterer teksten. Frå ca 4 år og oppover i skulealder ,- og gjerne før eller etter skogsturen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar